Je vakantiewoning verzekeren? Dit is wat je moet weten!

Als eigenaar van een vakantiewoning hoeft het meer dan waarschijnlijk niet gezegd dat je er graag in de praktijk alles aan zal willen doen om die investering op de meest optimale wijze te kunnen beschermen. Je vakantiewoning verzekeren is wat dat betreft een absolute must. Alleen door het afsluiten van een passende verzekering is het immers mogelijk om niet alleen de opstal van je vakantiehuis te beschermen, maar ook de inboedel waarvan sprake is. In ieder geval, sta jij ook op het punt om jouw vakantiehuis te gaan verzekeren? Dan is het zeker de moeite waard om grondig alle informatie die je hieronder aantreft even door te nemen.

Hoe belangrijk is het verzekeren van je vakantiewoning?

Hoe belangrijk is een vakantiewoning verzekeren in de praktijk? Dat is een zeer belangrijke vraag die bovendien ook door heel wat mensen die eigenaar zijn geworden van een vakantiewoning zich stellen. Het afsluiten van een verzekering voor een dergelijke woning is belangrijk omwille van meerdere redenen. Wat deze redenen betreft kan je concreet denken aan de volgende:

●  Alleen op deze manier kan je jouw investering beschermen tegen schadegevallen;

●  Vaak is het afsluiten van minstens een opstalverzekering een vereiste;

Heb je voor het aankopen van je vakantiewoning een financiering afgesloten? Hou dan zeker goed rekening met de voorwaarden die daaraan verbonden zijn. Voor deze voorwaarden geldt immers dat ze in de praktijk zeer vaak stellen dat het verplicht is om minstens een opstalverzekering af te sluiten. Dit dan minstens voor de volledige (resterende) looptijd van de financiering waarvan sprake is.

Hoe kan je jouw vakantiewoning verzekeren?

Wil je graag jouw vakantiewoning verzekeren? Wees er je dan van bewust dat er hiervoor een keuze kan worden gemaakt tussen meerdere opties. Het betreft hier de volgende:

  1. Alleen de opstal van je vakantiewoning verzekeren;
  2. Alleen de inboedel van je vakantiehuis verzekeren;
  3. Zowel een opstal- als een inboedelverzekering afsluiten;

Hou bij het vergelijken van de verschillende vakantiewoningverzekeringen niet alleen maar rekening met de dekkingen waar je op kan rekenen. Daarnaast is het immers vanzelfsprekend dat je ook zeker een bepaalde hoeveelheid aan aandacht zal willen besteden aan de premie waarvan sprake is. Enkel en alleen wanneer je hier rekening mee houdt zal je finaal de meest interessante verzekering kunnen afsluiten.

Hoe wordt de premie van deze verzekering berekend?

Bij het berekenen van de premie waarvan sprake is bij een vakantiewoning verzekeren zal je tot de vaststelling komen dat er aandacht wordt besteed aan een niet onaanzienlijk aantal zaken. De belangrijkste zaken die bepalend zijn voor de hoogte van de verzekeringspremie zijn de volgende:

  1. De waarde van de opstal en / of inboedel van de vakantiewoning;
  2. Of er mogelijks ook bijgebouwen dienen te worden verzekerd of niet;

De kans is natuurlijk zeer groot dat je al één of meerdere verzekeringen bij een bepaalde verzekeraar hebt afgesloten. In dat geval zou je er eventueel voor kunnen kiezen om deze te bundelen tot één pakket waar je vervolgens ook je vakantiewoningverzekering in kan opnemen. Mogelijks is het op deze manier mogelijk om te kunnen rekenen op een bundelkorting. Zo kan je, je vakantiewoning verzekeren tegen de financieel meest interessante voorwaarden.