Waarom gebruiken we geuren in de sauna?

Een dagje in de sauna staat in het teken van geheel tot rust komen en te ontspannen. In de sauna spelen geuren ook een grote rol. Deze sauna geuren hebben meer dan 1 rol en bieden dan ook meerdere voordelen. We gaan je vertellen waarom we verschillende geuren in de sauna gebruiken.

Soorten geuren en verschillende sauna’s

Als je een dag in de spa doorbrengt, zullen er verschillende sauna’s zijn waar je gebruik van maakt. Ze verschillen onderling van temperatuur en hebben allemaal ook hun eigen geur. Deze geur wordt vaak verspreid door de etherische oliën. Deze geuren zorgen voor extra ontspanning in de sauna.

Er zijn natuurlijk ook veel verschillende soorten geuren. We maken hierbij het onderscheid tussen 2 soorten geurmiddelen. De etherische olie zorgt voor de ervaring en ontspanning. Deze kunnen ook verwerkt worden in opgietmiddelen. We zullen het verschil uitleggen.

Opgietmiddelen

Er kan in een sauna gebruikgemaakt worden van opgietmiddelen. Deze opgietmiddelen bestaan uit verschillende geuren met allen hun eigen doeleinden. Zo zal bijvoorbeeld een opgietmiddel met lavendel verlichtend, ontspannend en stimulerend werken. Eucalyptus geur is ook een klassieker en heeft een frisse en verlichtende werking. Zo kan eucalyptus ook ontsmettend werken en een verkoudheid tegengaan. Naast een lekkere sauna geur, hebben ze dus ook doeleinden voor het lichaam.

Verschillende sauna geuren

De sauna geuren worden toegevoegd aan een emmer met water. Dit geurende water zal de lekkere geur door de sauna heen verspreiden. Zo kan de geur ontspannend werken en zul je helemaal tot rust kunnen komen.

Daarnaast kunnen bepaalde saunageuren juist ook opwekkend werken. Als er een opwekkende frisse geur in de sauna gebruikt wordt, zul je je als herboren voelen na je bezoek. Het grote verschil tussen sauna geuren en de opgietmiddelen is de geur sterkte. Een opgietmiddel is over het algemeen een stuk intenser en heeft daardoor ook meer effect op je lichaam.

Geuren die herkenbaar zijn

Naast dat saunageuren effect hebben op je lichaam, dragen ze ook bij aan de ultieme spa beleving. Als je in een spa bent, zul je direct de geur herkennen. Zo associeert de geur meteen met de beleving. Zodra ze de specifieke geur ruiken, zullen ze zich meteen beter kunnen ontspannen.

Dit kun je daarna thuis ook doen. Als je bijvoorbeeld dezelfde geur olie of producten uit de spa ook thuis gebruikt, zul je ook thuis makkelijk kunnen ontspannen. Zodra je de herkenbare geur ruikt, krijg je het gevoel alsof je in de spa bent.  

Tip: Benc.nl