Waarom kiezen voor een schaamlipcorrectie?

Voel je dat ook wel eens? Pijn op de plek waar je het eigenlijk liever niet zou willen? Juist tijdens het lopen, het fietsen of tijdens de seks. Ze zeggen altijd dat pijn fijn is. Echter zorgt het vaak voor ongemakkelijk en geen prettig gevoel. Pijn is absoluut niet fijn. Het verhelpen van pijn kan op verschillende manieren. Wanneer je bijvoorbeeld je enkel hebt verstuikt kan een verband helpen of wanneer je je vinger hebt gesneden, kan je je vinger verbinden met een pleister. Wanneer je last hebt van je schaamlippen kan een schaamlipcorrectie je helpen om van deze pijn af te komen. Maar wat is een schaamlipcorrectie eigenlijk? 

Een schaamlipcorrectie? Wat is dat?

Je hebt er wellicht wel eens van gehoord een schaamlipcorrectie. Een van de vele plastische chirurgie ingrepen die dagelijks bij vrouwen worden gedaan. Vaak worden de correctie ondernomen bij vrouwen die vooral veel pijn ervaren. Dit kan zijn tijdens het lopen, tijdens het fietsen, tijdens het sporten of tijdens een intiem avondje. Zeker wanneer je bezig bent, is pijn aan de schaamlippen niet heel erg prettig. Zo kun je namelijk veel minder genieten en zal het veel stress met zich mee brengen. Een schaamlipcorrectie is eigenlijk een correctie van de schaamlippen. Hiermee wordt bedoeld dat tijdens een correctie de schaamlippen in een goede maat worden gebracht. Zo kan het zijn dat je na een correctie vele kleinere schaamlippen hebt. 

Doet het geen pijn 

Gedurende een schaamlipcorrectie zal je volledig bij bewustzijn zijn. Echter zal je niet veel van de correctie voelen. Dit komt doordat een plastisch chirurg gebruik zal maken van een plaatselijke verdoving. Door de plaatselijke verdoving zal je gedurende de correctie niets van de ingreep voelen. Hoe prettig is dat? Na de correctie kan het zijn dat je nog wel wat pijn ervaart. Gelukkig is dat na de schaamlipcorrectie maar tijdelijk. Wanneer je voldoende rust hebt gehad en alles volledig is hersteld, kun je verder gaan met alle dagelijkse dingen die je voor de correctie ook deed. Hoe mooi is dat dan? 

Na de correctie: tijd voor herstel 

Wanneer je een schaamlipcorrectie hebt laten uitgevoerd, zijn er hechting aangebracht. Met hechtingen is het belangrijk dat je altijd voorzichtig bent. Wanneer de hechtingen namelijk loslaten zal het opnieuw gehecht moeten worden en ben je langer van huis dan dat je eigenlijk zou willen. Goed herstel is dus heel erg belangrijk na een correctie. Na ongeveer twee weken nadat de plastische chirurgie heeft plaatsgevonden, kun je weer rustig aan het werk gaan. Dit betekent dat je dan weer mag gaan bewegen. Echter is het niet zo verstandig om twee weken na de correctie al te gaan fietsen. Het wordt aangeraden om pas zes weken na de schaamlipcorrectie te fietsen. Na twaalf weken na je correctie is het ook weer geschikt om een intieme nacht te hebben met je partner. Het duurt misschien even, maar daarna kan je ook weer super lang en gelukkig genieten van je dagelijkse dingen.