Wat is een combi sauna?

In de Finse sauna kom je helemaal tot rust. Een infraroodsauna is goed voor je spieren en gewrichten. Als je niet kunt kiezen tussen de aanschaf van een Finse sauna of een infraroodsauna dan hebben we goed nieuws: kies een combisauna! Zo kun je elke keer dat je de sauna in gaat kiezen waar je op dat moment zin in hebt. 

Wellness op een paar vierkante meters

Doordat je met een combisauna dus twee sauna’s in een hebt, creëer je in combinatie met je badkamer een wellnessoord. Maar dan wel in je eigen huis! Oké, een relaxplek maakt het helemaal compleet. Dus schaf naast de sauna ook een ligbed of luxe fauteuil aan en je kunt een dagje ontspannen in je eigen huis. Daarnaast is het ook nog zo dat door twee sauna’s in één te combineren, je maar een paar vierkante meters in je huis nodig hebt voor de plaatsing van de sauna. Optimaal ruimtegebruik!

Snel eens met elkaar

Een combisauna is ook reuze handig als je het bij de aanschaf van de sauna niet eens kunt worden met je huisgenoten. Stel dat jij een sauna wilt omdat je meer ontspanning wenst en je huisgenoot structureel stramme spieren heeft en daarom liever een infraroodsauna koopt. Dan heb je met een combisauna twee vliegen in een klap. En stiekem vinden jullie elkaars sauna ook prima, zodat je het zelf af kunt wisselen. Elke keer dat je de sauna gebruikt kies je waar je op dat moment zin in hebt. Of waar je je huisgenoot een plezier mee doet. Want in de meeste sauna’s pas je prima samen in. 

Standaard of maatwerk

Je kunt een sauna zo luxe maken als je zelf wilt. Van binnen, maar ook met de uitstraling aan de buitenkant. Hoewel je maar een paar vierkante meters nodig hebt voor een combisauna, moet je die ruimte wel hebben in je huis. Kies je voor een standaard sauna, dan heb je ook standaard maten. Zo kun je een sauna van 100×130 cm kiezen, maar ook een model van 220×130. Past dit niet in de ruimte die je op het oog had? Kies dan voor maatwerk. Een goed saunabedrijf biedt oplossingen voor elke ruimte. 

Veilig saunagebruik

De sauna’s zijn voorzien van een saunakachel én infraroodlampen. Let er wel op dat je kwaliteitslampen in de sauna laat zetten. Dit omdat er nogal verschillen zijn in saunalampen. De beste lampen bootsen de werking van de zon na. Veilig én met optimale straling voor het beste resultaat. De aanschaf van een combisauna kost je een even tijd om je erin te verdiepen. Maar als die eenmaal staat kan het grote genieten beginnen!