diamond painting

Diamond Painting

Diamond painting

Leuk om te doen tijdens de kerstdagen

Zijn jullie thuis ook zo dol op het spelen van spelletjes tijdens de Kerst en/of op activiteiten als puzzelen? Dat is een mooie traditie. Want eigenlijk houdt iedereen daar wel van. Het is gezellig, knus en fijn om leuke dingen te doen met je familie. Kerst is niet voor niets de gezelligste tijd van het jaar! Heb je voor dit jaar al leuke spelletjes of activiteiten voor in huis klaarstaan? Nee? Dan wordt het hoog tijd. Wij geven je hieronder wat tips voor leuke dingen om te doen met de familie tijdens de kerstdagen.

Kerstspelletjes

Ken je het spelletje ‘Wie ben ik?’ Het klassieke spelletje ‘Wie ben ik’ is nu omgetoverd tot een heus kerstspelletje! In de doos zitten brilletjes met daarop een kerstman en 25 dubbelzijdige naamkaartjes met daarop 50 verschillende namen. Het spel gaat als volgt: elke speler krijgt een kaartje in zijn bril, waarop de naam staat van een bekend persoon. Iedereen, behalve degene met de bril natuurlijk, kan zien welke naam op het kaartje staat. Tijdens dit kerstspelletje probeert iedereen de naam te raden die op zijn of haar kaartje staat. Superleuk en verveelt niet snel! Dé vraag der vragen (Wie ben ik?) is natuurlijk verboden. Maar met vragen als ‘ben ik een man of een vrouw’ of ‘werk ik op tv’ kun je achterhalen wie je bent! Ook leuk is het spelletje ‘Turkey Tosser’. Dat is echt een spel om te lachen. Het is de bedoeling dat één iemand de kalkoenhoed uit het spel op zijn hoofd zet. De andere spelers moeten proberen de hoepels om de poten van de kalkoen te werpen. Degene die de meeste hoepels om de poten heeft geworpen, is de winnaar!

Diamond painting

Doe je liever een rustigere activiteit dan een spelletje met zijn allen? Wat dacht je dan van diamond painting? Dat is ook leuk als cadeau onder de kerstboom overigens. Na het uitpakken kun je je ‘diamanten schilderij’ gaan maken. Hoe werkt het eigenlijk? Bij diamond painting beplak je een afbeelding met kleine diamantjes, waardoor je een schitterend effect krijgt. In een pakket zit alles wat je nodig hebt: canvas (of een notitieblok), diamantjes en een pincet. De diamantjes plak je op het canvas. Zo schilder je als het ware met diamantjes. Vandaar dat het diamond painting heet! Deze leuke bezigheid vereist enige concentratie om het netjes te doen, maar niet zoveel dat je er moe van wordt. En je kunt er rustig een lekker kerstdrankje bij drinken! Heb jij leuke speltips voor de Kerst? Wij horen ze graag van je via ons contactformulier.