Rust

Stress voorkomen?

Samen met praktijk Yugen kun je stress voorkomen. stress voorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen weet dat stress niet goed is voor een mens, maar toch heeft iedereen stress. We zijn in het dagelijks leven vaak te druk om even goed rust te nemen. Daarom is er praktijk Yugen, deze praktijk helpt jou stress te voorkomen. Je kan stress voorkomen door regelmatig te ontspannen, dingen te doen waar je van geniet en tijd voor jezelf nemen. Jammer genoeg schiet dat er bij bijna iedereen er wel bij in in deze drukke tijd. Prakijk Yugen helpt jou ontdekken hoe je dit kan doen en hoe je merkt dat je tijd voor jezelf nodig hebt. 

Stress herkennen

Stil

Als je stress hebt kan je dat op verschillende manieren herkennen. 

  • je voelt je onrustig en kunt je slecht concentreren
  • je slaapt al een tijdje wat slechter 
  • je hebt een kort lontje
  • je voelt je opgejaagd 
  • je hebt het gevoel dat je het nooit goed (genoeg) doet 
  • je voelt je lusteloos, hebt nergens zin in

Als je merkt dat je deze ‘symptomen’ hebt, dan is het slim om gelijk actie te ondernemen. Als je niet gelijk actie onderneemt kan het chronisch worden, en dat wil je natuurlijk niet. Daarom moet je stress voorkomen. 

Ik heb mijn stress voorkomen!

Kalm

Ik heb het altijd erg druk. Met school, werk en stage. Ik heb bijna geen vrije tijd meer en als ik die heb dan spreek ik af met vrienden, want het is ook nog leuk om die eens te zien. Ik voelde mijzelf al een tijdje als niet meer lekker. Ik had niet gelijk door dat ik heel veel stress had. Zodra het gevoel na een week nog niet over was heb ik toch even gekeken naar dingen die het konden zijn en wat ik er aan kon doen. Ik moest de stress voorkomen. Ik heb me aangemeld voor Praktijk Yugen en deze heeft mij goed geholpen met tot rust komen.