Vegan gezichtsverzorging : wat het is?

Huidverzorgings- en cosmeticabedrijven stoppen steeds vaker met dierproeven en kiezen voor een dierproefvrije benadering van schoonheid en cosmetica en steeds meer mensen kiezen ervoor om de schade die ze aan dieren, de planeet en de mens aanrichten, te verminderen.Das een grote verbetering voor iedereen die zijn impact wil verkleinen en van de wereld een betere plek wil maken. Maar wat je moet weten over veganistische huidverzorging en waarom dit de beste keuze is voor jouw dagelijkse routine.

Waarom is veganistische cosmetica beter ?

Veganistische huidverzorgingsproducten zijn eigenlijk beter voor je huid. Maar waarom?

Een van de voordelen van veganistische huidverzorging is dat de huid minder snel geïrriteerd raakt omdat er minder potentiële chemische irriterende stoffen in zitten. Vegan gezichtsverzorging is samengesteld door planten die de belangrijkste bron van vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten die allemaal de ultieme manier zijn om je huid te hydrateren, beschermen en voeden.

Het is dus de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat het alleen natuurlijke, niet-giftige ingrediënten zijn die je op je opperhuid gebruikt.

Voordelen van veganistische cosmetica

Als je ervoor kiest om veganistische producten te gebruiken, wil dat nog niet zeggen dat je jezelf veganistisch moet noemen of je hele levensstijl moet veranderen.

Vegan gezichtsverzorging bevat goede antioxidanten en planten vol voedingsstoffen.

De natuurlijke huidverzorging is een overwinning voor je huid!

Zie het op deze manier: zou je liever vitamine C, rozenwater en aloë op je huid smeren – of polyethyleen, parabenen en tolueen?

Plantaardige ingrediënten zijn de goede manier om die gloed te krijgen waar je voor gaat.

Let wel, het verschil tussen diervriendelijke huidverzorging en veganistische huidverzorging kan totaal verwarrend zijn. Getest op dieren, is niet hetzelfde als vegan producten! Vegan gezichtsverzorging betekent dat geen van de ingrediënten afkomstig is van een dier, geen dierlijke ingrediënten, dierlijke bijproducten of dierlijke producten bevat. In plaats daarvan komt alles van planten.