Dit zijn de 3 meest voorkomende oorzaken van acne

Dit zijn de 3 meest voorkomende oorzaken van acne

Acne behandelen met goed resultaat

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen ter wereld. Het behandelen van acne is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen. Maar het is belangrijk om de onderliggende oorzaak van acne te begrijpen: overtollige talgproductie die ontstekingen veroorzaakt. Vaak is een behandeling in een goede huidkliniek als Fine LaserClinic in Amsterdam de enige manier waarop je acne effectief behandelen kunt. In deze blogpost nemen we daarom een kijkje naar de drie meest voorkomende oorzaken van acne en wat je eraan kunt doen.

1. Hormonale schommelingen

Een van de belangrijkste oorzaken van acne zijn hormonale schommelingen. Dit kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, want ook stress zorgt hiervoor. Maar de grootste hormonale schommelingen vinden plaats tijdens de puberteit en de menstruatiecyclus. Hormonen hebben namelijk invloed op de talgproductie. En een overmatige talgproductie kan de poriën verstoppen en uiteindelijk leiden tot acne-uitbarstingen. Er bestaan medicijnen om dit te behandelen, maar deze werken niet bij iedereen even goed.

2. Voeding

Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index, zoals frisdrank, snoep en witte bloemproducten, kunnen het hormoon insuline in het lichaam verhogen en zo de aanmaak van talg verhogen, met als gevolg acne. Ook zuivelproducten kunnen een negatieve invloed op de huid hebben. Deze voedingsmiddelen vermijden en een gezond dieet volgen dat veel groenten, fruit en volkoren granen bevat kan een effectieve manier zijn om acne te behandelen en het aantal ontstekingen te verminderen.

3. Make-up

Ook make-up kan de oorzaak zijn van acne. Bepaalde ingrediënten in cosmetica kunnen de huid irriteren en de poriën verstoppen. Hierdoor kunnen er puistjes ontstaan. Het is belangrijk om een ​​goede reinigingsroutine te hebben om make-up van je gezicht te verwijderen. Neem de tijd om het gezicht grondig te reinigen met make-up remover voordat je gaat slapen. Minder of liever geen make-up gebruiken is een zeer effectieve manier om acne te behandelen

Acne is vervelend, maar er is iets aan te doen

Acne is een huidprobleem dat veel mensen treft. Je levensstijl aanpassen kan helpen om acne te verminderen, maar helemaal voorkomen doe je het nooit. Langsgaan bij een huidkliniek om je acne te behandelen met een dieptereiniging en peeling door een huidspecialist is dan de ‘way to go!’ Ook stress is een factor bij acne die de effecten kan verergeren. Lees hier hoe je stress voorkomen kunt.